Bussguide i Kristinehamn

bussstor

Jag har arbetat på Kristinehamns turistbyrå och känner väl till Kristinehamn med omnejd. Jag kan berätta om järnhanteringen, stadens historia (1700- och 1800-tal), familjen Nordenfeldt och om Picassoskulpturen – både på svenska och engelska. Jag kan antingen berätta under en vandring utomhus, följa med på båtresan (t ex med Bojorten som är ett 1600-tals skepp) eller följa med på bussen och berätta under vägen.

Picassoskulpturen vid Vänerns strand

Vid Vänerns strand står en av världens största Picassoskulpturer. Området med båtliv, serveringar, utsikt över Vänerhorisonten och strandpromenad är Kristinehamns mest välbesökta plats.

Guiden berättar om Picassoskulpturen, hur den kom till samt om Vänern och Vålösundet som spelat historisk roll för frakten av järn från Kristinehamn. Pris: 1280 SEK exkl moms, tid: ca 1 timme. Guidning sker både på bussfärden längs Vålösundet och utomhus runt Picassoskulpturen. Startplats: Turistbyrån, Södra torget.

Bokning sker direkt hos mig – kontaktuppgifter.

Guidad historisk vandring i Järnets stad – Kristinehamn

Under en period på 1700- och 1800-talet var det centrala Kristinehamn lika viktigt för världsekonomin som Wall Street i New York är idag. Då sattes nämligen världsmarknadspriset för järn i Kristinehamn.  Boka en guide som, iklädd tidsenliga kläder, berättar om Kristinehamn som under 120 år var Järnets stad. Pris: 1280 SEK exkl moms, tid ca 1 timme. Guidningen sker som en vandring längs den centralt belägna älven eller ombord på en buss som kör samma sträcka och stannar till vid olika platser, eller som en kombination av vandring och bussfärd. Startplats: Turistbyrån, Södra torget.

Bokning sker direkt hos mig – kontaktuppgifter.

Järnets stad och Picassoskulpturen

Guiden berättar både om Kristinehamn som Järnets stad samt om Picassoskulpturen och Vänern.  Bussen åker först runt i Kristinehamn och sen längs Vålösundet ut till Picassoskulpturen.

Guiden berättar både om Kristinehamn under 1700- och 1800-talet samt om Picassoskulpturen och hur den kom till. Pris: 1520 SEK exkl moms, tid ca 1 timme och 20 minuter. Guidningen sker ombord på bussen vid några ställen i centrala Kristinehamn samt under färden längs Vålösundet och avslutas utomhus runt Picassoskulpturen. Startplats: Turistbyrån, Södra torget.

Turerna  kan bokas året runt. För mer information kontakta mig – kontaktuppgifter.

Startplats Turistbyrån, Södra torget i Kristinehamn.

Några bussbolag som anlitat mig: Charterbuss, Leif Åkes Buss, Trestad Stigen och Vasselhyttans Buss.