Historisk stadsvandring med guide

stadsvandring2

Under en period på 1700- och 1800-talet var det centrala Kristinehamn lika viktigt för världsekonomin som Wall Street i New York är idag. Då sattes nämligen världsmarknadspriset för järn i just vår lilla stad. Följ med mig, en guide iklädd skepnaden av Regina Nordenfeldt, på en resa tillbaka till den tiden!

Vandringen leder runt de centrala delarna av Kristinehamn där det fortfarande finns många spår från den tid då järnet var en huvudsyssla. Bra och bekväma skor rekommenderas. Tid cirka 45 minuter.

Sommartid håller jag schemalagda vandringar – datum för 2024 meddelas under våren

Nästa datum: 25 maj 11.00 (fler tillfällen annonseras eftersom)
Mötesplats: Turistbyrån i centrala Kristinehamn.
Tid: cirka 45 minuter
Pris: 85 SEK  (om du inte kan betala med kort online skickar du SMS till 070-8159962 och Swishar betalning)

Stadsvandring på engelska – läs mer och boka här.

Historiska guidningar med guide i Kristinehamn på valfri tid

Om du inte har möjlighet att betala med kort bokar du din plats genom att skicka ett SMS till 070-8159962 eller maila till info@konsultchristinaskan.se. Då sker betalning via Swish.

Företag och organisationer
Aktiviteten kan bokas året runt för företags- och föreningsgrupper. Om vädret förhindrar vandring kan samma “resa” genomföras stillasittande med hjälp av ett bildspel (dator och filmduk). Vandringen kan hållas på svenska eller engelska. Pris 1700 SEK inkl moms för 1 timme. Bokningsförfrågan

Bussresor
Jag kan också vara bussguide. Läs mer här.

Privatpersoner valfri dag och tid
Privatpersoner kan boka stadsvandring valfri tid. Minimiavgift 850 SEK (1-10 personer – vid fler än 10 personer 85 SEK/person). 21-30 personer 1700 SEK. Betalning med swish. Vandringen kan göras både på svenska och engelska. Boka här.

Fler aktiviteter i Kristinehamn.

Under en stadsvandring med guide i Kristinehamn ser vi bl a detta:

tradgardsghostveckansbild13veckanssvar21

Andra guidade turer
Jag kan också vara guide på Järnleden eller agera guide vid Picassoskulpturen och berätta om en av världens största skulpturer av Picasso som står i Kristinehamn vid Vänerns strand. Jag är även guide i naturreservatet på skärgårdsöarna Vålön, Kalvön och Sibberön.