Historisk stadsvandring med guide

stadsvandring2

Under en period på 1700- och 1800-talet var det centrala Kristinehamn lika viktigt för världsekonomin som Wall Street i New York är idag. Då sattes nämligen världsmarknadspriset för järn i just vår lilla stad. Följ med mig, en guide iklädd skepnaden av Regina Nordenfeldt, på en resa tillbaka till den tiden!

Vandringen leder runt de centrala delarna av Kristinehamn där det fortfarande finns många spår från den tid då järnet var en huvudsyssla. Bra och bekväma skor rekommenderas. Tid cirka 1 timme.

Schemalagda historiska stadsvandringar sommaren 2020

Datum: 16.00-16.45 varje vardag från 28 juni – 31 juli 2020 ( vid bokning)
Mötesplats: Turistbyrån i centrala Kristinehamn.
Tid: cirka 45 minuter
Pris: 60 SEK/person betalas på plats med kontakter, kontokort eller Swish. Boka din plats genom att skicka ett SMS till 070-8159962 eller maila till info@konsultchristinaskan.se.

Historiska stadsvandringar med guide i Kristinehamn på valfri tid

Företag, bussar och organisationer
Aktiviteten kan bokas året runt för företags- och föreningsgrupper. Om vädret förhindrar vandring kan samma “resa” genomföras stillasittande med hjälp av ett bildspel (dator och filmduk). Vandringen kan hållas på svenska eller engelska. Pris 1600 SEK inkl moms för 1 timme. Bokningsförfrågan

Privatpersoner valfri dag och tid
Privatpersoner kan boka stadsvandring valfri tid. Minimiavgift 600 SEK (1-10 personer – vid fler än 10 personer 60 SEK/person). Betalning kontant på plats. Vandringen kan göras både på svenska och engelska. Vill du boka – kontaktformulär.

Karta och mer information om Kristinehamn.

Under en stadsvandring med guide i Kristinehamn ser vi bl a detta:

tradgardsghost veckansbild13 veckanssvar21

Andra guidade turer
Jag kan också vara guide på Järnleden eller agera guide vid Picassoskulpturen och berätta om en av världens största skulpturer av Picasso som står i Kristinehamn vid Vänerns strand. Jag är även guide i naturreservatet på skärgårdsöarna Vålön, Kalvön och Sibberön.