Historiska föreläsningar

forelasning

Jag kan föreläsa inomhus och genomföra “vandringar” med hjälp av ett bildspel på datorn.

På en sk Sittande stadsvandring berättar jag om centrala Kristinehamn genom att visa en ny och en gammal bild från varje plats och sen berätta om hur det var där förr. Temat är detsamma som för en vanlig stadsvandring – järnets tid, Fastingen och familjen Nordenfeldt från 1700-tal till 1800-tal. Tid ca 1 timme.

En föreläsning om Picassoskulpturen bygger också på bildspel på datorn. Med hjälp av bilderna tar jag lyssnarna från Medelhavet på 1920-talet till nutid och den 35 ton tunga skulpturen. Föreläsningen innehåller allt från kärlek till byggteknik! Tid ca 50 minuter.

Jag kan också leta upp historien om en särskild plats och föreläsa om den – exempelvis som jag gjorde vid en stor middag i Kristinasalen på Stadshotellet i Kristinehamn (bilden till vänster) eller någon annan plats/byggnad. Jag kan också berätta om drottning Kristina.

Vid en föreläsning sitter deltagarna bekvämt och torrskodda i stolar men får ändå en visuell vandring.

Datorprojektor och filmduk behövs i lokalen (gäller ej drottning Kristina). Pris: 85 SEK/person (minsta antal 10 personer) eller 1700 SEK inkl moms för obegränsat antal.

Vill du veta mer eller boka en tid? Hör av dig till mig – kontaktuppgifter.