Ny responsiv webbsida

kcsmobil

Med ett stigande antal besökare från mobila enheter var det dags för mig själv att göra om min webbsida så att den blev fullt responsiv, dvs anpassar sig efter den enhet man använder för att läsa den. Sommartid jobbar jag som guide och alltfler turister använder sina mobila enheter för att boka aktiviteter samma dag de anländer till en plats.

En av fördelarna med en responsiv design är att det blir enkelt att få kontakt. På vandringsbeskrivningen, i mitten på bilden ovan, är alla länkar rödmarkerade (precis som i datorn) – men på en mobiltelefon blir även telefonnumret markerat. För att ringa klickar man bara på numret – enkelt och smidigt! Webbsidans mobila design är också mycket lättöverskådlig – till skillnad från en webbsida som inte anpassar sig, se den högra bilden i collaget ovan.

Läs mer om den nya webbsidan; upplägg, struktur och sökbarhet.