Responsiv webbsida

kcs

Som säljare av tjänster till privatpersoner skapar en responsiv webbsida stora fördelar. Allt fler använder sina mobila enheter för att söka evenemang, tjänster och upplevelser på plats eller i när man har tid över på bussen, tåget eller i väntsalen. Det är många fördelar med den mobila designen. En av dem är att det blir enkelt att få kontakt. På vandringsbeskrivningen i mitten av bilden nedan är alla länkar rödmarkerade (precis som i datorn) – men på en mobiltelefon blir även telefonnumret markerat. För att ringa klickar man bara på numret – enkelt och smidigt! Webbsidans mobila design är också mycket lättöverskådlig – till skillnad från en webbsida som inte anpassar sig, se bilden till höger, där alla guidningar syns tydligt.

kcsmobilversion

Min egen nya webbsida är uppbyggd för att vara så flexibel som möjligt och samtidigt hela tiden ha nödvändig information nära till hands. Imagemässigt är mina färger lila och det är jag själv som är “produkten”. Jag framhäver därför både företagsfärgen och människan som driver företaget. Det går också att göra mycket med färg i bilder, jag har valt att ha lila kläder på mina bilder, för att matcha övrig design på sidan. Nedan syns datorversionen av webbsidan. Till vänster finns alltid basinformation och kontaktuppgifter. Till höger alltid sökfunktion, senaste nyheterna och mest eftersökta begrepp.

kcslila

Det nya upplägget har också stor inbyggd flexibilitet, det går att märka inlägg/artiklar med områden, nyckelord, grupptillhörigheter mm. En läsare som söker efter något särskilt område kan förhoppningsvis enkelt visa en sammanfattning från hela webbsidan, även om artikeln i sig inte innehåller det specifika ordet, med en enda knapptryckning. Se exemplet med turism nedan.

kcsturist