Om Christina Skan

omch

Jag är en tvåspråkig humanist med information och internet som specialområden och med bred kännedom om IT, verksamhetsutveckling och projektledning. Jag tycker om att samarbeta och ser på världen med positiva ögon. Jag är drivande, målmedveten och kreativ – viktiga egenskaper när man arbetar med ständig utveckling!

En stor del av mitt liv har jag arbetat på stora internationella företag som IBM, Ericsson och Logica och jag har stundtals varit projektplacerad i USA. Jag har också arbetat i små svenska företag. 2002 startade jag och min man Ölme Prästgård Gästgiveri i Kristinehamn och drev det i 10 år. Gästgiveriet är idag sålt och drivs vidare av nya ägare. Tillsammans med min man äger och driver jag nu Wermlands Brygghus, Värmlands första hantverksbryggeri.

Under min tid som småföretagare har jag lärt mig hur man på ett kreativt sätt kan synas och hur viktigt det är att ha en tydlig nisch. Sedan 2013 driver jag konsultföretag och hjälper andra företag att utvecklas, synas och marknadsföra sig.

Tidigare anställningar
 År  Företag  Befattning
2012 Kristinehamns kommun                Turistvärdinna
2002-2011 Ölme Prästgård
Familjeägt gästgiveri – allt från städerska till VD.
1999-2003 Tomatis Nordiska AB
Ansvarade för verksamhetsutveckling, marknadsföring, program och rutiner för kundadministration, mm
1997-1998 Ericsson UAB Projektledare för internetbaserade rapporteringssystem och globala projektdatabaser.
1995-1997 Logica Svenska AB Multimediaansvarig – införde bild, ljud och interaktivitet i lösningar för kundkontakt.
1982-1995 IBM Svenska AB Projektledare för multimediaprojekt, bl a CD-skivan AIDS 2001, översättare, föreläsare, utbildare och gruppchef.