Historisk stadsvandring lör 28 maj 17.00

7794_Stadsvandring_foto_Ben

Foto: Bengt Salander

Lördagen den 28 maj 17.00 håller jag säsongens första historiska stadsvandring. Följ med på en vandring i historien och hör hur det var i Kristinehamn under storhetstiden. Från 1730-1850 sattes priset på järn i Kristinehamn just under den årliga Fastingsmarknaden (som i sin moderna form pågår 26-28 maj 2016). Under vandringen gestaltar guiden Regina Nordenfeldt, stammoder till den viktiga brukssocietetsfamiljen Nordenfeldt som hade stor betydelse för Kristinehamn under flera hundra år. Vandringen tar oss förbi många platser som minner om järnets storhetstid.

Datum: 28 maj
Plats: Samling på Norra Hamngatan 8 (Nordenfeldtska huset).
Tid: 17.00 – ingen föranmälan krävs. Vandringen tar cirka 1 timme.
Pris: 50 SEK/person betalas på plats med kontanter, Swish eller kreditkort.

Boka vandring valfri tid.

reginaigronska

Regina på Trädgårdsgatan, vid järnvågen och i hamnen