6-pack och ölglas

6pack

Wermlands Brygghus behövde ölglas och en praktisk förpackning för sex ölflaskor. Jag hjälpte till med båda önskemålen.

Ölglaset är utvaöt för att framhäva smak och arom på bästa sätt och logotyptrycket är extra härdigt för att glasen ska kunna diskas många gånger utan att logotypen förstörs. En utmaning var att finna ett glas som tillät en bred logotyp.

Förpackningen för 6-pack har jag designat för att den ska vara flexibel och kunna växa med produktsortimentet. Viktigt var att etiketterna skulle synas i ett “fönster” och att förpackningen var rejäl och stadig. Dessutom skulle den inte behöva förstöras/brytas upp för att kunna packa ur glasen. Tanken vara att den skulle vara återanvändningsbar  – alltså kunna användas mer än en gång. På sidan av förpackningen står en text om brygghuset – att de för öltraditionerna vidare. Texten börjar med “Du bär på en tradition…” vilket man bokstavligt gör. Förpackningen kan köpas i vissa delikatessbutiker och hos Wermlands Brygghus.