Bussguide

bussguide2017

Jag har arbetat som guide i Kristinehamn sen 2012 och kan berätta om järnhanteringen, stadens historia (1700- och 1800-tal), familjen Nordenfeldt och om Picassoskulpturen – både på svenska och engelska. Jag kan vandra utomhus, följa med på båtresan (t ex med Bojorten – kopia av ett 1600-tals skepp) eller följa med på bussen. Nedan beskriver jag tre olika guidade turer. Tips om matupplevelser i Kristinehamn.

Picassoskulpturen vid Vänerns strand – guide

I Kristinehamn, vid Vänerns strand står en av världens största Picassoskulpturer. Området med båtliv, serveringar, utsikt över Vänerhorisonten och strandpromenad är Kristinehamns mest välbesökta plats.

Jag kan kliva på vid turistbyrån och vara er guide hela vägen till skulpturen (7 km). Väl där berättar jag om Picassoskulpturen och hur den kom till. Jag berättar också lite om Vänern och Vålösundet som spelat historisk roll för frakten av järn från Kristinehamn. Pris: 1280 SEK exkl moms, tid: ca 1 timme. Guidning sker både på bussfärden längs Vålösundet och utomhus runt Picassoskulpturen. Startplats: Turistbyrån, Södra torget.

Bokning sker direkt hos mig – kontaktuppgifter.

Historisk stadsvandring i Järnets stad – Kristinehamn – med guide i tidstypiska kläder

Under en period på 1700- och 1800-talet var det centrala Kristinehamn lika viktigt för världsekonomin som Wall Street i New York är idag. Då sattes nämligen världsmarknadspriset för järn i Kristinehamn.  Boka en guide som, iklädd tidsenliga kläder, berättar om Kristinehamn som under 120 år var Järnets stad. Pris: 1280 SEK exkl moms, tid ca 1 timme. Guidningen sker som en vandring längs den centralt belägna älven eller ombord på en buss som kör en liknande sträcka och stannar till vid olika platser, eller som en kombination av vandring och bussfärd. Pris: 1280 SEK exkl moms, tid: ca 1 timme. Startplats: Turistbyrån, Södra torget.

Bokning sker direkt hos mig – kontaktuppgifter.

Guide till både Järnets stad och Picassoskulpturen

Guiden berättar både om Kristinehamn som Järnets stad under 1700- och 1800-talet samt om Picassoskulpturen och Vänern. Bussen åker först runt i Kristinehamn och sen längs Vålösundet ut till Picassoskulpturen.

Pris: 1520 SEK exkl moms, tid ca 1 timme och 20 minuter. Guidningen sker ombord på bussen vid några ställen i centrala Kristinehamn samt under färden längs Vålösundet och avslutas utomhus runt Picassoskulpturen. Startplats: Turistbyrån, Södra torget.

Turer med guide i Kristinehamn kan bokas året runt. För mer information hör av dig till mig – kontaktuppgifter.

Startplats Turistbyrån, Södra torget i Kristinehamn.

Några bussbolag som anlitat mig: Charterbuss, Leif Åkes Buss, Trestad Stigen, Din Resebyrå och Vasselhyttans Buss.